sâmbătă, 29 iunie 2013

Excursii

           Excursia reprezintă o formă de activitate extraşcolară care face posibil contactul nemijlocit cu lumea vie, oferind prilejul elevilor de a efectua observaţii asupra obiectelor şi fenomenelor aşa cum se prezintă ele în stare naturală.
           Cu ajutorul excursiei se pot transmite noi cunoştinţe, se pot fixa şi sistematiza cunoştinţele dobandite la lecţii,se realizează aplicaţii practice, se pot verifica diferite cunoştinţe căpătate in şcoală sau în alte excursii sau vizite.
           Excursia şi drumeţia cultivă dorinţa de a călători,de a cunoaşte, de a şti cat mai mult, de a caştiga prin propriile forţe cunoştinţe noi, de a se supune unui program de lucru în care activitatea intelectuală este împletită cu munca fizică.
            Invatatorul are în excursie numeroase posibilităţi de a traduce în viaţă  sarcinile procesului instructiv-educativ. Datorită faptului că este poate mai apropiat de elev decat in şcoala, reuşeşte să-l cunoască mai bine în toate manifestările lui şi, ca atare, să poată realiza mai fructuos sarcinile educaţiei morale.
            Excursia şi drumeţia mai contribuie intr-o largă măsură şi la educaţia estetică a elevilor, constituie un prilej de stimulare a creaţiei artistice, de cunoaştere a artei populare etc.
         O excursie temeinic organizată, cu o temă bine stabilită, deschide elevului posibilităţi variate de observare şi cunoaştere; el capătă deprinderi practice utile, care-i pot servi apoi şi în viaţă, fără să mai vorbim de faptul că rămane cu puternice amintiri. pe care nu le uită aşa de uşor.


 
Barajul Firiza
Tebea - Mormantul lui Ion Buteanu
Castelul de la Hunedoara
Cetatea Sarmisegetusa
Cetatea Devei
Alba Iulia - Marsul
La Tebea

Muzeul Satului Baia Mare - prima scoala din Somcuta Mare









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu