vineri, 28 iunie 2013

Maini dibace


     
        Lecţiile de „Abilităţi practice/Educaţie tehnologică” contribuie la îmbogăţirea, aprofundarea şi consolidarea cunoştinţelor însuşite la celelalte obiecte de învăţământ, constituie în acelaşi timp un mijloc de aplicare în practică a unora din aceste cunoştinţe.
            Activităţile de „Abilităţi practice/Educaţie tehnologică” au un accentuat rol formativ-educativ. Elevii sunt solicitaţi la un efort intelectual susţinut în care sunt exersate spiritul de observaţie ca şi celelalte capacităţi şi procese intelectuale (gândirea, memoria, imaginaţia, limbajul, creativitatea şi altele).
            Prin exersare, în cadrul lecţiilor de „Abilităţi practice/Educaţie tehnologică”, elevii îşi formează priceperi, deprinderi, capacităţi şi aptitudini practice, adică învaţă ceea ce se cheamă „a şti să faci”. Elevii îşi pot cultiva spiritul aplicativ, îşi pot forma un comportament practic. Îndemânarea practică, o anumită abilitate în mişcările mâinilor prezintă însuşiri importante ale omului zilelor noastre.
            Lecţia de „Abilităţi practice/Educaţie tehnologică” poate contribui la educarea dragostei şi a respectului faţă de muncă, a comportamentului disciplinat şi a spiritului economic, la formarea capacităţii de apreciere corectă a muncii personale şi a celorlalţi, în spiritul cooperării, al întrajutorării, promovând competiţia şi evaluarea corectă a rezultatelor, la cultivarea spiritului gospodăresc şi a interesului pentru a obţine prin muncă mult şi bun, cu cheltuieli cât mai puţine, condiţie a progresului material şi spiritual.
Fiecare activitate desfăşurată în cadrul lecţiilor de Abilităţi practice/Educaţie tehnologică conduce la achiziţionarea unor cunoştinţe, la  dezvoltarea unei anumite abilităţi, prin exersarea unor tehnici specifice.

 Fluturele colaj din seminte



Fructe si legume haioase

 




Lucrari din seminte si frunze


Buchet de flori
 
 



Rama foto



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu